Още рецепти » Домашен ябълков оцет

 Домашен ябълков оцет

Почистваме от загнилите места различни сортове ябълки и ги настъргваме на едро ренде или ги нарязваме много ситно. Заливаме ги с вряла вода, така че да ги покрие и оставяме да ферментират няколко дни. Прецеждаме сока и го разливаме в бутилки, чиито гърла завързваме с марля. Така оцетът ферментира още десетина дни. После прецеждаме течността през гъста марля и я наливаме в сухи и чисти бутилки. В останалата ябълкова каша можем да долеем малко вода и да я оставим да ферментира. Този оцет ще бъде
малко по-слаб от първия.

Автор: Петкана Пехливанова

Представяме Ви:

Контактни лещи и проблеми за очите

Често се наблюдава в практиката нараняване на роговицата при носене на контактни лещи от чуждо тяло, попаднало между лещата и рогов...

Как се поставят фототапети

За да се насладите на красотата на необикновени морски брегове, високи скали, водопади, да се любувате на екзотични растения и животни, не е задължително да пътувате “през девет планини в десета”. ...

Дизайнът на малката градина

За да се овладее пространството на малката градина, е необходимо майсторство и креативно творческо виждане. В същност малкото пространство има няколко преимущества, които не са характерни за голямата ...

Първолак вкъщи

Вашето момченце или момиченце тази година за първи път е прекрачило прага на училището. За него това е нова среда, нови хора, нов начин на общуване. Всеки родител е в състояние да създаде атмосфера, к...

Начало