Още рецепти » Домашен ябълков оцет

 Домашен ябълков оцет

Почистваме от загнилите места различни сортове ябълки и ги настъргваме на едро ренде или ги нарязваме много ситно. Заливаме ги с вряла вода, така че да ги покрие и оставяме да ферментират няколко дни. Прецеждаме сока и го разливаме в бутилки, чиито гърла завързваме с марля. Така оцетът ферментира още десетина дни. После прецеждаме течността през гъста марля и я наливаме в сухи и чисти бутилки. В останалата ябълкова каша можем да долеем малко вода и да я оставим да ферментира. Този оцет ще бъде
малко по-слаб от първия.

Автор: Петкана Пехливанова

Представяме Ви:

Поставете сами ламинат у дома си

Преди да пристъпите към монтиране, ламинираният паркет трябва да лежи в средата на стаята в продължение на 48 часа при стабилна температура по-висока или равна на 18 градуса и относителна влажност не ...

Детето ми заеква, какво да правя?

Гостува ни доц. д-р Нели Василева, преподавател по Логопедия (диагностика и терапия на комуникативни нарушения при деца и възрастни) Катедра Специална педагогика в СУ „Св. Климент Охридски”. Телефон...

Консервиране на телешко месо

Говежди суджук Прoдукти: 10 кг говеждо месо, 220 г сол, 5 г селитра, 5 г захар, 30 г кимион, 30 г черен пипер, 30 г червен пипер Нaчин на приготвяне: Нарязваме говеждото месо на парчета от 50-1...

Пържени кюфтенца

Кюфтета по цариградски Прoдукти: 500 г кайма /смес/, 1 глава лук, 1 филийка сух бял хляб, 1 к.ч. прясно мляко, 1 яйце, 1 к.ч. брашно, 1/2 ч.л. черен пипер, 1 ч.ч. олио, четвърт пакетче краве масл...

Начало