Още рецепти » Домашен ябълков оцет

 Домашен ябълков оцет

Почистваме от загнилите места различни сортове ябълки и ги настъргваме на едро ренде или ги нарязваме много ситно. Заливаме ги с вряла вода, така че да ги покрие и оставяме да ферментират няколко дни. Прецеждаме сока и го разливаме в бутилки, чиито гърла завързваме с марля. Така оцетът ферментира още десетина дни. После прецеждаме течността през гъста марля и я наливаме в сухи и чисти бутилки. В останалата ябълкова каша можем да долеем малко вода и да я оставим да ферментира. Този оцет ще бъде
малко по-слаб от първия.

Автор: Петкана Пехливанова

Представяме Ви:

Птиците в градината

Няма съмнение, че за да се получи пълната картина на градинското очарование не може да се лишите от нито един допълнителен детайл какъвто определено е песента на птиците. Те се чувстват безгрижно и съ...

Спаначени супи

Супа от спанак Прoдукти: 500 г спанак, 1 глава лук, 1 морков, 3 с.л. олио, 25 г краве масло, 1 к.ч. ориз, 2 домата, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 яйце, 1 с.л. брашно, 6 ч.ч. вода, джоджен, черен пипер, ...

Дворната оранжерия

Оранжерията e винаги желаният помощник на всеки който има дворно място или извънградска вила виладжия, мечтаещ да прибере по-рано екологично чиста и богата на витамини реколта. Оранжерията е продъл...

Мамо, тъмното ме плаши!

Страхът е една от най-силните емоции, които децата ни изпитват още от раждането си. Внезапен шум, рязък жест, прекалено ярка светлина - и най-малката промяна в обичайната среда може да накара бебето д...

Начало