Кулинарни рецепти » Десерти » Суфлета и парфета

Десерти:

Бадемово парфе

Продукти: • 3 кофички сметана • 250 г захар • 8 жълтъка • 150 г бадеми • 150 г бишкоти • 2 с.л. коняк Начин на приготвяне: Разбиваме добре сметаната със 100 г от захарта, отделяме малко за гарниране. Смесваме жълтъците, останалата захар и 100 мл вода, за...

Ванилово суфле

Продукти: • 50 г разтопено краве масло • 75 г захар и малко захар за поръсване • 1 ванилия • 225 мл прясно мляко • 50 г брашно • 5 белтъка • 4 жълтъка • масло за намазване на формата Начин на приготвяне: Загряваме фурната на 200°С, намазняваме дъното...

Домашно суфле

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 2 с.л. брашно • 50 г краве масло • 50 г смлени орехови ядки • 1 голяма зелена ябълка • 6 яйца • 150 г захар • настърганата кора от половин лимон Начин на приготвяне: Внимателно смесваме млякото с брашното и варим до ...

Кайсиево парфе

Продукти: • 2 пакетчета маслени бисквити • 1 ч.ч. десертно бяло вино • 1 ч.ч. пасирани кайсии • 3 белтъка • 1 ч.ч. захар • 40 г желатин • 200 г сметана • 5-6 здрави кайсии Начин на приготвяне: Сипваме захарта във виното и при непрекъснато бъркане заг...

Кафе-парфе

Продукти: (за 4 порции) • 375 г сметана • 2 с.л. нишесте • 2 с.л. прясно мляко • 1-2 с.л. вода • 135 г захар • 1 щипка сол • жълтъците на 2 големи яйца • 1 с.л. нес-кафе За украса: • зърна кафе • шоколадови стърготини • сметана Начин на пр...

Кестеново парфе

Продукти: • 60 г захар • половин пакетче краве масло • 2 яйца • 1 с.л. захар • 2 яйца • 1 ч.л. бакпулвер • 60 г брашно За крема: • 250 г кестени • 1 к.ч. прясно мляко • 3 яйца • 100 г захар • 30 г желатин • карамелизирана захар Начин на...

Лесно парфе

Продукти: (за 4 порции) • 1 с.л. нишесте • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • 2 яйца • 2 с.л. сметана Начин на приготвяне: Размиваме нишестето в 2 с.л. хладка вода. В тенджера загряваме 3 ч.ч. вода и сипваме в нея нишестяната кашица. Варим само 2 мин и на...

Лимоново суфле

Продукти: • 100 г краве масло • 200 г брашно • 2 лимона • 500 мл прясно мляко • 300 г захар • 8 яйца • 2-3 с.л. ром • 1 ванилия • сол Начин на приготвяне: Сваряваме млякото с 1-2 щипки сол. Разтопяваме маслото и разбъркваме в него брашното, като вн...

Маслено парфе

Продукти: • 3 яйца • 3 с.л. захар • 4 с.л. брашно • 3-4 с.л. настърган шоколад за поръсване За крема: • 2 кофички кисело мляко • 1 пакетче краве масло • 200 г захар • 3 яйца • 1 с.л. желатин Начин на приготвяне: Отделяме жълтъците и ги раз...

Медено парфе

Продукти: • 1 яйце • 2 жълтъка • 2 ч.л. захар • 11/2 с.л. мед • 1 1/2 с.л. трохи от черен хляб • 1 ч.ч. разбита сметана Начин на приготвяне: Рабиваме яйцето и жълтъците на водна баня. Отстраняваме от огъня, като оставяме съда в горещата вода. Прибавяме з...

Млечно парфе

Продукти: • 3 яйца • 3 с.л. захар • 4 с.л. брашно За крема: • 1 пакетче краве масло • 2 кофички кисело мляко • 3 яйца • 250 г захар • 1 с.л. желатин Начин на приготвяне: Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците със захарта на огъ...

Млечно портокалово суфле

Продукти: • 4 жълтъка • 5 белтъка • сок от 1 портокал • 100 г захар • 30 г нишесте • 300 мл прясно мляко • 30 г краве масло • 1 с.л. ликьор Начин на приготвяне: Размиваме нишестето в 1 ч.ч. мляко, а останалото мляко сваряваме заедно със захарта. Приб...

Омлетено суфле

Продукти: (за 2-3 порции) • 15 г краве масло • 3 жълтъка • 25 г захар • 4 белтъка • 2 с.л. сладко от боровинки • пудра захар за поръсване Начин на приготвяне: Загряваме фурната на 180°С. В голям тиган с дебело дъно разтопяваме маслото. Разбиваме ...

Орехово парфе

Продукти: • 3 яйца • 6 с.л. пудра захар • 4 с.л. брашно За крема: • 5 кофички кисело мляко • 250 г захар • 3 яйца • 3 с.л. какао • 1 ч.ч. ситно нарязани орехи • 1 с.л. желатин • 1 к.ч. сок от вишни Начин на приготвяне: Разбиваме жълтъците...

Оризово суфле

Продукти: • 1 л прясно мляко • 400 г ориз • 1 ванилия • сокът от половин лимон • 200 г захар • 80 г краве масло • 7 яйца • 50 г стафиди • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Сваряваме ориза в млякото заедно с маслото, ванилията и солта. Охлаждаме, раз...

Парфе Английски специалитет

Продукти: • 10 яйца • 3 с.л. ром или коняк • 50 мл доброкачествено бяло вино • 200 мл малинов или лимонов сок (може и смес от двата) • 200 г пудра захар • 10 г желатин • малини или тъмни череши • 700 мл разбита сметана (по желание) Начин на приготвяне: ...

Парфе Елизабет

Продукти: (за 4-6 порции) • 8 с.л. бяло вино или шери • 2 с.л. коняк (бренди) • кора от лимон • 60 г захар • 300 мл бита сметана • индийско орехче Начин на приготвяне: Смесваме първите три съставки в порцеланов съд и ги оставяме да престоят така една но...

Парфе за влюбени

Продукти: (за 2 порции) • 1 с.л. мед • 3 с.л. бяло вино • 2 ч.л. ром • 1ч.л. кора от лимон • сок от 1 лимон • 150 мл бита сметана • 2 ч.л. нарязани печени лешници или бадеми Начин на приготвяне: Смесваме първите пет съставки и ги оставяме да престоят п...

Парфе с белтъци

Продукти: • 3 яйца • 60 г захар • 80 г брашно За крема: • 500 г сметана • 200 г захар на пясък • 2 белтъка • 1 с.л. желатин • 100 г счукани орехи /стафиди, бадеми/ Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, прибавяме б...

Парфе с готов блат

Продукти: • 1 готов блат • 1,5 кг /6 кофички/ сметана • 15 жълтъка • 250 г захар • 2-3 с.л. ром • 1 лимон • 2 портокала • 3 ванилии • 40 г какао /или 50 г шоколад/ • 3 с.л. желатин За гарниране: • 2 белтъка • 3 с.л. захар Начин на приготв...

Парфе с какао

Продукти: • 4 яйца • 80 г захар • 80 г брашно • 1 с.л. какао • 1 с.л. смлени орехи • 3-4 с.л. настърган шоколад за поръсване За крема: • половин пакетче краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 1 голяма кофичка сметана • 3 яйца • 2 с.л. желатин • 1 ...

Парфе с компот от кайсии

Продукти: • 4 яйца • 150 г кристална захар • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 125 г разтопено масло • 240 г брашно • 1 бакпулвер • 1 компот от кайсии, праскови или ягоди За крема: • 3 белтъка • 360 г кристална захар • 500 г смет...

Парфе с крем от кафе

Продукти: • 12 бишкоти • 500 мл прясно мляко • 1 к.ч. силно кафе • 4 яйца • 1 ч.ч. захар • 250 мл сметана • 30 г желатин • 100 г шоколад • кокосови стърготини Начин на приготвяне: Накисваме желатина в малко вода, за да набъбне. Разбиваме яйцата с ...

Парфе с ром

Продукти: • 1 ч.ч. смлени орехи • 1 с.л. захар • 2 белтъка За крема: • 100 г пудра захар • 500 мл прясно мляко • 4 с.л. ром • 100 г настърган шоколад • 100 г краве масло • 2 с.л. смлени бадеми • 2 белтъка • 2 с.л. кристална захар Начин на п...

напред
Начало