Кулинарни рецепти » Ястия с птици » Ястия на скара

Ястия с птици:

Ерусалимски крилца

Продукти: • 1,5-2 кг пилешки крилца • 1 с.л. червен пипер • 1 ч.л. черен пипер • 1-2 с.л. подправки за барбекю • 2-3 щипки чили на прах • сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме крилцата, поръсваме подправките и разбъркваме. След 2 часа отце...

Кебап от кокоше месо

Продукти: (за 6 порции) • 1 кокошка • 3-4 глави лук • 60 г краве масло • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обезкостяваме кокошката и нарязваме месото на хапки. Натриваме хапките със сол и черен пипер и ги слагаме в дълбок съд. Нарязваме лука по-едро...

Мариновани пилешки крилца

Продукти: (за 4 порции) • 16 по-големи пилешки крилца, заедно с малка част от предницата • сол, черен и червен пипер • краве масло за намазване За маринатата: • 100 мл соев сос • 1 с.л. лимонов сок • 4-5 счукани скилидки чесън Начин на приготвяне: ...

Мариновано пиле на скара

Продукти: (за 4 порции) • 1 пиле • 1 ч.л. черен пипер • сол За маринатата: • 1 глава чесън • 2 с.л. лимонов сок • 3 с.л. олио • 4 с.л. доматен сок Начин на приготвяне: Нарязваме пилето на порции, които слагаме в дълбок съд. Приготвяме марината о...

Мариновано пиле по сръбски

Продукти: (за 4 порции) • 1 пиле • ½ к.ч. олио • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • 1-2 скилидки чесън • 1 малка глава лук • сокът от 1-2 лимона • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Разделяме пилето на четвъртинки, като отстраняваме повечето ко...

Пикантни пилешки бутчета

Продукти: • 4 пилешки бутчета • 3 ч.л. сладък червен пипер • 1 ч.л. чили • 3 с.л. олио • 4 ч.л. кетчуп • 4 ч.л. брашно • сол Начин на приготвяне: Посоляваме почистените и измити бутчета и ги овалваме в смес от чили и червен пипер. Заливаме ги с кетчупа...

Пикантно пиле

Продукти: (за 4-5 порции) • 4-5 парчета пилешко месо • 1 с.л. червен пипер • 2 с.л. доматено пюре • 1-2 скилидки счукан чесън • 1 с.л. френска горчица • 75 г краве масло • 1 ч.л. захар • 1 щипка лют червен пипер • ¼ ч.л. канела • сол Начин на ...

Пиле на скара

Продукти: (за 4 порции) • 1 пиле • 2 с.л. разтопено краве масло • 1 с.л. лимонов сок • 1 ч.л. червен пипер • 2-3 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Посоляваме пилето отвътре и отвън и го натриваме със смес от разтопеното масло, лимоновия сок и червения ...

Пиле на скара с чеснов сос

Продукти: (за 4 порции) • 1 пиле • 2 глави чесън • 1 ч.ч. изцедено кисело мляко • 4 с.л. майонеза • 1-2 лимона • 2 с.л. разтопено краве масло • 2 с.л. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разделяме пилето на четири и го обезкостяваме. Начуквам...

Пиле на скара със сос

Продукти: (за 4 порции) • 1 пиле • 2 с.л. разтопено краве масло • сол За соса: • 1 опаковка майонеза • 1 с.л. горчица • 1 с.л. отцедено кисело мляко • 1 главичка лук • 1 с.л. ситно нарязан магданоз • 2 твърдо сварени яйца, • 1 с.л. лимонов сок • с...

Пиле с ананас

Продукти: (за 4 порции) • 400 г пилешко месо • 4 шайби ананас от компот • 1-2 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме пилешкото месо на порции, които намазваме с олио, посоляваме и изпичаме на скарата. След това слагаме върху всяко парче месо по 1 шай...

Пиле с кисело мляко

Продукти: (за 4 порции) • 1 пиле • 1 ч.ч. кисело мляко • 2-3 скилидки чесън • 1 ч.л. кимион • 1 дафинов лист • индийско орехче, сол Начин на приготвяне: Разрязваме пилето на четири порции и го заливаме с киселото мляко, към което сме прибавили счукания че...

Пиле с лимон на скара

Продукти: (за 4 порции) • 1 пиле • 2-3 с.л. олио • 3-4 с.л. лимонов сок • 1 ч.л. смлян кориандър • 1-2 скилидки чесън • 1 лимон • сол Начин на приготвяне: Нарязваме пилето на порции. Нареждаме парчетата месо в плитък съд и ги заливаме със смес, приготве...

Пилешки бутчета с вино

Продукти: (за 4 порции) • 4 пилешки бутчета • 1/2 ч.ч. бяло вино • 1/2 ч.ч. олио • 1/2 ч.ч. вода • 1 щипка сух босилек • 1 щипка червен пипер • черен пипер, сол Начин на приготвяне: В широка тенджера върху котлона смесваме виното, олиото, водата и подпр...

Пилешки флейки с чесън

Продукти: (за 4 порции) • 800 г пилешко месо от гърдите • 1 глава чесън • 1 ч.ч. кисело мляко • 2 с.л. майонеза • 4 с.л. краве масло • суха чубрица • лимонов сок • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме месото на пържоли, които начукваме с дъ...

Пилешки шишчета

Продукти: (за 8 порции) • 1 кг бяло пилешко месо • настърганата кора на 1 лимон • сокът от 4 портокала • 2 с.л. олио • 2 с.л. винен оцет • 2 с.л. лимонов сок • 2 ч.л. суха чубрица • 16 средно големи печурки • 2 чушки • 16 филийки бекон • 1 връзка пресен л...

Пилешко бонфиле по белградски

Прoдукти: • 200 грама бонфиле • 1 малка глава червен лук • 5-6 пресни гъби • 1-2 с.л. олио • 1/2 ч.ч. готварска сметана • филиран бадем • стафиди • индийско орехче • черен пипер и вегета на вкус • сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука и гъбите...

Пълнено пиле по абхазски

Продукти: (за 4 порции) • 1 пиле • 10 г краве масло • сол За плънката: • 70 г сушени сини сливи • 50 г стафиди • 60 г лук • 120 г краве масло • 40 г зърна от нар Начин на приготвяне: Измиваме пилето и го посоляваме отвън и отвътре. Пълн...

Пълнено пиле по одрински

Продукти: (за 4 порции) • 1 пиле /около 1 кг/ • 3-4 пилешки дробчета • 1 филия сух бял хляб • половин пакетче краве масло • 3 с.л. олио • 4-5 стръкчета естрагон • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в малко вода или прясно мляко и го с...

Пържоли от пилешки бутчета с лимонов сок

Продукти: (за 4 порции) • 4 пилешки бутчета • сокът от 2 лимона • 4 с.л. краве масло • 1 щипка червен пипер • 1/2 ч.л. черен пипер • 1 суха клонка чубрица • сол Начин на приготвяне: Обезкостяваме бутчетата, отстраняваме кожата и леко начукваме пържолите...

Саламура

Продукти: • 1 младо пиле • 4 ч.ч. пилешки бульон • 3-4 печени чушки • 4-5 скилидки чесън • 30 г краве масло • чубрица • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме пилето на порции и го изпичаме на скара. Слагаме изпечените порции в подходяща те...

Шишчета от пуйка

Продукти: • 1 бутче от пуйка • 12 сушени сливи • 1 коренче джинджифил • 2 карамфилчета • 3 пълни с.л. фъстъчено масло • 1 ч.ч. много силен горещ чай Начин на приготвяне: Обезкостяваме бутчето и го нарязваме на парченца. Настъргваме джинджифила в маслото ...

Начало