Кулинарни рецепти » Пилешко бонфиле по белградски

 Пилешко бонфиле по белградски

Прoдукти:

• 200 грама бонфиле
• 1 малка глава червен лук
• 5-6 пресни гъби
• 1-2 с.л. олио
• 1/2 ч.ч. готварска сметана
• филиран бадем
• стафиди
• индийско орехче
• черен пипер и вегета на вкус
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и гъбите на ивици и ги запържваме в сгорещената мазнина. Отделно на скарата запичаме филето алангле.

Към лука и гъбите прибавяме сметана, подправки, вегета, черен пипер, индийско орехче и сол. Слагаме и запеченото бонфиле.

Оставяме така приготвения сос да поеме вкуса на подправките. Украсяваме с филиран бадем и стафиди.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало