Кулинарни рецепти » Саламура

 Саламура

Продукти:

• 1 младо пиле
• 4 ч.ч. пилешки бульон
• 3-4 печени чушки
• 4-5 скилидки чесън
• 30 г краве масло
• чубрица
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции и го изпичаме на скара. Слагаме изпечените порции в подходяща тенджера и ги заливаме със затопления бульон.

В хаванче счукваме изпечените чушки по-едро и ги прибавяме към пилето. Подправяме с чубрица, черен пипер и сол и клокваме на огъня. Пускаме в готовото ястие парченце масло и веднага поднасяме.

Автор: Иванка Найдева

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало