Кулинарни рецепти » Ликьор от трънки

 Ликьор от трънки

Продукти:

• 5 л ракия
• 5 кг едри и сочни трънки
• 2,5 кг захар

Начин на приготвяне:

Сипваме почистените трънки в голям стъклен буркан, като между пластовете поръсваме захарта. Завързваме отвора с марля и държим на слънце 6 седмици. После наливаме 500 мл ракия и оставяме да престои още 4 месеца.

Прецеждаме, наливаме останалата ракия и кипваме на огъня. Наливаме изстиналия ликьор в бутилки, затваряме плътно и държимна хладно 6 месеца. . След това ликьорът е готов за консумация.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало