Кулинарни рецепти » Ликьор от рози

 Ликьор от рози

Продукти:

• 750 мл чист спирт
• 100 г розови пъпки
• 500 мл дестилирана вода
• 300 г захар

Начин на приготвяне:

Поръсваме розовите пъпки със захарта, покриваме ги с кърпа и оставяме да престоят1 денонощие. След това ги прехвърляме в сито и заливаме с дестилираната вода. Прибавяме спирта и бъркаме, докато се разтвори захарта.

Наливаме в стъклени бутилки и затваряме плътно. Съхраняваме на тъмно и прохладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало