Кулинарни рецепти » Гроздов елексир

 Гроздов елексир

Продукти: (за 6 чаши)

• сокът от 1 кг грозде
• 4 ч.ч. кисело мляко
• 4 с.л. мед
• 1/2 ч.ч. вода
• лед, ванилия

Начин на приготвяне:

Разбиваме на гладък крем киселото мляко и меда, прибавяме ванилията и при непрекъснато бъркане, сипваме изцедения гроздов сок и водата.

Поднасяме елексира в широки чаши с по 1 с.л. ситно натрошен лед и почистени от семките разноцветни зърна грозде.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало