Продукти:
• 2 кг кайсии
• 1 кг ябълки
• 1 кг захар
• 1 ч.л. лимонтозу
Начин на приготвяне:
Нарязваме плодовете на парченца, заливаме ги с вода и ги варим до омекване. Прецеждаме сока през тензух, докато е топъл. Сипваме захарта и варим до сгъстяване. Прибавяме лимотозу и варим още 5 мин.
Насипваме горещото желе в топли буркани и затваряме. Обръщаме бурканите да се вакуумират. Не стерилизираме.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...