Продукти:
• 1 кг ябълки
• 3 кг боровинки
• 1,2 кг захар
Начин на приготвяне:
Почистваме ябълките от семките, нарязваме ги на филийки и заедно с корите ги сваряваме в малко вода до пълно омекване.
Претриваме ябълките заедно с боровинките през сито и към сока прибавяме захарта. Варим на умерен котлон при непрекъснато бъркане, докато мармаладът се сгъсти.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...