Продукти: 
•	6 кг домати
•	3 кг червени чушки
•	1,5 кг чорбаджийски чушки
•	5 глави лук
•	1 връзка магданоз
•	олио, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Смиламе доматите  и ги пържим до гъста смес. Изпичаме червените чушки, обелваме ги и правим на лентички или на дребни парченца. Нарязваме лука на филийки и ги изпържваме до омекване. 
Всичко разбъркваме добре, прибавяме нарязаните на кръгчета чорбаджийски чушки и допържваме. Посоляваме на вкус. Разпределяме апетитката в буркани, затваряме и стерилизираме 10 мин.
 
              Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
 
              Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
 
              Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
 
              Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...