Кулинарни рецепти » Класическа лютеница

 Класическа лютеница

Продукти:

• 6 кг червени чушки
• 3 кг домати
• 800 мл олио
• 700 мл оцет
• 1 връзка магданоз
• 400 г захар
• 200 г сол

Начин на приготвяне:

Попарваме доматите, обелваме ги и ги прекарваме през машинка за почистване на семената. Изпичаме чушките, обелваме ги и ги почистваме от семената. Прекарваме ги през месомелачка и ги смесваме с доматите.

Варим на умерен огън, докато поизври течността от доматите. Към края прибавяме солта, захарта, оцета, олиото и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме няколко пъти, сваляме от огъня и оставяме да поизстине.

Разпределяме лютеницата в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало