Кулинарни рецепти » Пасирано кьопоолу

 Пасирано кьопоолу

Продукти:

• 10 кг патладжани
• 2,5 кг смлени зелени чушки
• 1 кг настъргани червени домати
• 1 връзка магданоз
• 2 стръка копър
• 1,5 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме до омекване патладжаните. Обелваме ги и прекарваме през машинка за месо. Прибавяме смлените зелени чушки и настърганите домати, а после по малко наситнените зелении, солта и олиото.

Разбъркваме всичко добре, пасираме, за да се получи гладка обща смес, която загряваме до завиране и разсипваме в затоплени буркани. Затваряме и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало