Продукти:
• 5 кг печени чушки
• 2 кг печени патладжани
• 1 глава чесън
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.ч. препържено олио
• 1 ч.ч. оцет
• 1 к.ч. сол
• 1 к.ч. захар
Начин на приготвяне:
Обелваме изпечените чушки и патладжани и ги нарязваме на ситни парченца. Подправяме със солта, захарта и оцета. Прибавяме нарязания на филийки чесън и наситнения магданоз. Накрая сипваме препърженото олио и разбъркваме много добре.
Насипваме кьопоолуто в буркани, затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...