Кулинарни рецепти » Лютеница с орехови ядки, маслини и зехтин

 Лютеница с орехови ядки, маслини и зехтин

Прoдукти:

• 1 кг чушки “Капия”
• 3 кг добре узрели домати
• 10 с.л. смлени орехови ядки
• 100 г наситнени маслини
• 400 мл зехтин
• половин глава чесън
• 1 връзка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Слагаме ореховите ядки в тавичка и ги запичаме във фурната. Оставяме да изстинат и ги натрошаваме. Обелваме чесъна и го стриваме.

Изпечените, обелени и почистени от семето чушки смиламе. Доматите попарваме с топла вода, охлаждаме и ги обелваме. Нарязваме ги на ситно заедно с почистените от костилките маслини.

Смесваме всички продукти, добавяме зехтина и варим 30 минути при непрекъснато бъркане. Накрая слагаме ситно нарязания магданоз.

Сваляме готовата лютеница от котлона и прибавяме ореховите ядки. Посоляваме на вкус и разбъркваме добре. Насипваме лютеницата в бурканчета, затваряме и стерилизираме 10-15 минути.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало