Д
есерти » Сиропирани десерти

2593 |

0
Галушки със сироп
Продукти:
• 1 л прясно мляко
• 250 г грис
• половин пакетче краве масло
• 7 яйца
За сиропа:
• 250 г захар
• 500 мл вода
Начин на приготвяне:
Смесваме млякото с маслото и го сваряваме. При непрекъснато бъркане прибавяме постепенно гриса. Бъркаме, докато сместа започне да се отделя от съда. Оставяме я да поизстине, след което прибавяме едно по едно яйцата като бъркаме, докато получим гладко тесто.
С малка лъжичка вземаме по малко от сместа и сипваме в тава, която предварително сме намазали обилно с масло. Печем галушките в силна фурна, докато се позачервят. Изваждаме ги и ги оставяме да изстинат.
Сипваме захарта за сиропа във водата, разбъркваме и варим 5 мин. Заливаме с горещ сироп охладените галушки, които предварително сме надупчили с вилица, за да попият по-добре сиропа.
28.04.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Десерти"
Коментари (0)