Продукти:
• 1 неголяма тиква
• 1 пакет обикновени бисквити
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 жълтък
• 1 бучка краве масло
• 1 ч.л. канела
• сметана
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата и я нарязваме на парчета, които нареждаме в тавичка с малко вода. Поръсваме със захарта и 1 к.ч. прясно мляко, покриваме с алуминиево фолио и печем в умерена фурна. Пасираме изпечената тиква на пюре.
Прибавяме натрошените бисквити, разбития жълтък, останалото мляко, маслото и канелата. Разбъркваме много добре и изсипваме в намаслен съд. Печем кратко време в умерена фурна. След изпичане намазваме с разбита подсладена сметана.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...