Кулинарни рецепти » Омлетено суфле

 Омлетено суфле

Продукти: (за 2-3 порции)

• 15 г краве масло
• 3 жълтъка
• 25 г захар
• 4 белтъка
• 2 с.л. сладко от боровинки
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 180°С. В голям тиган с дебело дъно разтопяваме маслото.

Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване, а белтъците избиваме на твърд сняг. Смесваме ги със жълтъците, като бъркаме много внимателно с дървена лъжица, за да не спаднат.

Щом маслото започне да цвърчи, изсипваме сместа в тигана. Оставяме я на умерен котлон около 1 мин, за да се изпържи долната част на омлета. Прехвърляме тигана в загрятата фурна и го оставяме там 8-10 мин, докато омлетът се втвърди.

Намазваме половината от омлета със сладкото. Прегъваме другата половина върху него, наръсваме обилно с пудра захар и сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало