Продукти: (за 2-3 порции)
• 15 г краве масло
• 3 жълтъка
• 25 г захар
• 4 белтъка
• 2 с.л. сладко от боровинки
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 180°С. В голям тиган с дебело дъно разтопяваме маслото.
Разбиваме жълтъците със захарта до побеляване, а белтъците избиваме на твърд сняг. Смесваме ги със жълтъците, като бъркаме много внимателно с дървена лъжица, за да не спаднат.
Щом маслото започне да цвърчи, изсипваме сместа в тигана. Оставяме я на умерен котлон около 1 мин, за да се изпържи долната част на омлета. Прехвърляме тигана в загрятата фурна и го оставяме там 8-10 мин, докато омлетът се втвърди.
Намазваме половината от омлета със сладкото. Прегъваме другата половина върху него, наръсваме обилно с пудра захар и сервираме веднага.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...