Продукти:
• 50 г разтопено краве масло
• 75 г захар и малко захар за поръсване
• 1 ванилия
• 225 мл прясно мляко
• 50 г брашно
• 5 белтъка
• 4 жълтъка
• масло за намазване на формата
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 200°С, намазняваме дъното на формата за суфле и го наръсваме с пудра захар. Завиваме формата с фолио като яка и я завръзваме с конец.
Разбиваме омекналото масло с брашното, на струйка прибавяме горещото и ароматизирано с ванилията мляко и разбъркваме добре. Слагаме съда на слаб огън и бъркаме, докато сместа се сгъсти. Добавяме един белтък и разбиваме добре. Сваляме сместа от котлона, оставяме я да поизстине и прибавяме с биене един по един жълтъците.
Разбиваме белтъците със захарта на твърд сняг. Слагаме 1/4 от тях в млечната смес и разбъркваме добре. Добавяме и останалите разбити белтъци, като ги “завиваме” със сместа, за да не излезе въздухът от тях и да спаднат.
Изсипваме тази смес във формата и печем 30-35 мин. Наръсваме с пудра захар и сервираме суфлето горещо.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...