Продукти:
• 250 г сушени фурми
• 1/2 ч.л. канела
• 1 с.л. портокалов сок
• обелени слънчогледови семки
• накълцани бадеми
• кокосови стърготини (по-ситни)
Начин на приготвяне:
Освобождаваме фурмите от костилките и ги раздробяваме на ситно с миксера или месомелачката. Прибавяме канелата и портокаловия сок и объркваме хубаво на тесто.
С навлажнени ръце оформяме от тази маса малки топчета (около 20 броя). Във всяко топче слагаме по 2-3 обелени слънчогледови семки, овалваме го първо в накълцаните бадеми, а после в ситни кокосови стърготини.
Подреждаме бонбоните в подходящ съд (купа или декоративна чиния) и ги покриваме с марля на няколко слоя или целофан.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...