Продукти:
• 150 г смлени орехови ядки или обелени бадеми
• 200 г шоколад
• 20 мл ром
• 100 мл готово кафе "еспресо"
• 150 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Печем ядките в тиган без мазнина. След като изстинат, смесваме половината със 100 г ситно нарязан шоколад.
Настъргваме останалия шоколад и го смесваме с рома, кафето, пудрата захар и останалите ядки. Ако сместа стане много гъста, добавяме малко прясно мляко.
Оформяме малки топчета, които овалваме в сместа от изпечените ядки и шоколада. Оставяме пралините в хладилник да се стегнат.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...