Продукти:
• 4 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч. олио
• 3 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 глава лук
• 1 червена чушка
• 1 морков
• 1 домат
• 1 стерилизирана краставичка
• 80 г шунка
• 80 г сирене
• 50 г кашкавал
• магданоз
• листа от целина
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и чушката на ситно. Натрошаваме сиренето, а шунката, краставичката, моркова и домата нарязваме на малки кубчета.
Разбиваме яйцата на пяна. При непрекъснато бъркане прибавяме олиото, киселото мляко, пресятото с бакпулвера брашно и малко сол.
Забъркваме гладко тесто и прибавяме към него нарязаните продукти заедно със ситно нарязани магданоз и листа от целина.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем в предварително загрята фурна при температура 150°С. Първите 35 мин печем кекса само отдолу, а след това още 10 мин отгоре.
Веднага след като извадим кекса от фурната, поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...