Кулинарни рецепти » Двуцветен кекс

 Двуцветен кекс

Продукти:

• 5 яйца
• 150 г захар
• 150 г брашно
• 1/2 к.ч. олио
• 1/2 к.ч. вода
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
• 2 с.л. какао
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците с половината от захарта. Прибавяме малко повече от половината брашно /около 90 г/, половината бакпулвер и ванилията. Разбъркваме много добре.

Отделно разбиваме белтъците на сняг с останалата захар. Прибавяме останалото брашно, пресято с другата половина от бакпулвера. Разбъркваме добре.

В кексова форма, намазана с масло и поръсена с брашно, изсипваме половината от жълтата смес. С помощта на цедка поръсваме какао. След това изсипваме бялата смес и отново поръсваме с какао. Накрая изсипваме останалата жълта смес и изпичаме кекса в умерена фурна.

Поднасяме изпечения кекс обилно поръсен с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало