Кулинарни рецепти » Тутманик с ким

 Тутманик с ким

Продукти:

• 400 г брашно
• 4 яйца
• 150 г краве масло
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 200 г сирене
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.л. ким

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и прибавяме към тях киселото мляко с разтворената в него сода, натрошеното сирене и разтопената мазнина. Разбъркваме и постепенно сипваме брашното.

Забъркваме не много гъсто тесто и го изсипваме в намаслена тавичка. Поръсваме отгоре с ким и печем тутманика в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало