Продукти:
• 250 г сварен бял боб
• 250 сварен червен боб
• 300 г дребни моркови
• 1 глава лук
• 150 г бекон
• 3-4 ч.ч. зеленчуков бульон
• 400 г белени домати от консерва
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. горчица
• 2 с.л. мед
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, сваряваме ги в подсолена и ги разрязваме на половинки.
Нарязваме лука и бекона на кубчета и ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, меда и горчицата. Разбъркваме и сипваме ситно нарязаните домати заедно със сока от консервата. Наливаме горещия бульон, кипваме, захлупваме и варим 15-20 мин на тих огън.
След това сипваме отцедения фасул и доваряваме супата, като към края на варенето слагаме картофите и подправяме с черен пипер и сол.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...