Кулинарни рецепти » Зеленчукова пита

 Зеленчукова пита

Продукти:

• 100 г извара
• 200 г брашно
• 1 яйце
• 3 с.л. мляко
• 1/2 ч.л. сода
• 4 ч.л. бакпуловер

За плънката:

• 200 г броколи
• 6 средно големи домата
• 2 моркова
• 1 зелена тиквичка
• 4 филийки шунка или салам „Закуска”
• 200 г мек кашкавал
• 10 яйца
• 100 мл прясно мляко
• 150 мл сметана
• 2-3 скилидки счукан чесън
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 щипка индийско орехче
• 1 връзка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Омесваме продуктите за тестото и разточваме дебела кора. Поставяме я в намазнена тавичка и издигаме борд 5 см около стените на съда.

Бланшираме нарязаната на кръгчета тиквичка, морковите и розичките броколи. Отрязваме капачето на доматите, издълбаваме вътрешността и леко посоляваме.

Нареждаме доматите върху тестото, около тях поръсваме част бланшираните зеленчуци, а върху зеленчуците - нарязаната шунка и четвърт от настъргания кашкавала. Отгоре подреждаме останалите бланширани зеленчуци.

Във всеки домат чукваме по 1 яйце. Останалите яйца, млякото,сметаната, чесъна и подправките разбъркваме и заливаме доматите. Печем в загрята на 200ºС фурна около 70-75 минути. 20 минути преди да извадим от фурната, поръсваме останалото количество кашкавал.

Изваждаме питата и наръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: Първолета Накова

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало