Кулинарни рецепти » Зеленчуков киш

 Зеленчуков киш

Продукти:

• 175 г брашно
• 6 с.л кисело мляко
• 4 с.л зехтин
• 1 ч.л. чесън на прах
• 100 г шунка
• 10 печурки
• 100 г броколи
• 2 яйца
• 50 мл сметана
• 25 мл прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесваме брашното, киселото мляко, зехтина и чесъна на прах. От посочените продукти омесваме гладко тесто. Разточваме го и с него покриваме кръгла форма с диаметър 23 см, като отстраняваме стърчащите краища от ръба.

Броколите накъсваме на розички и ги пускаме във вряща подсолена вода за 2 минути. Шунката нарязваме на кубчета, а гъбите - на полумесеци и заедно с броколите ги изсипваме върху разточеното тесто.

Яйцата, сметаната, млякото и солта разбиваме добре и с получената смес поливаме киша. Печем 20-30 минути при температура 190°С.

Автор: Първолета Накова

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало