Кулинарни рецепти » Фатаери /пици/ с кренвирши и кашкавал

 Фатаери /пици/ с кренвирши и кашкавал
/Турция/

Продукти:

• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 кубче мая
• 1 к.ч. олио
• 1 щипка захар
• 1 щипка сол

За плънката:

• 1 ч.ч. нарязани кренвирши
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 2 домата
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 щипка настърган джинджифил
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Размиваме маята в малко вода и оставяме да престои 5-6 мин. Прибавяме останалите продукти и омесваме твърдо тесто, което оставяме на топло да втасва.

После го разделяме на 4 топки, които разточваме на кръгчета с диаметър 15-16 см. По краищата правим ръбче, така че да заприличат на тавичка.

Объркваме нарязаните кренвирши с настъргания кашкавал, подправяме с магданоз, черен пипер и джинджифил и разпределяме сместа върху пиците. Отгоре поръсваме с разтопеното масло и настърганите домати. Печем 20 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало