Кулинарни рецепти » Пица Киш Лорен

 Пица Киш Лорен

Продукти:

• 220 г готово тесто
• 1 яйце
• 50 мл прясно мляко
• 150 г бекон
• 1 малка главичка лук
• 100 г настърган кашкавал
• 1 с.л. олио
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Загряваме олиото и поизпържваме нарязания на кубчета или ивички бекон. Прибавяме наситнения лук и продължаваме да пържим, докато поруменее.

Разбиваме яйцето, наливаме при него на тънка струйка млякото, посоляваме, прибавяме наситнения магданоз и разбъркваме. Изливаме тази смес при лучената и щом клокне, я сваляме от котлона. Добавяме настъргания кашкавал. Оставяме сместа да поизстине.

Намазняваме плитка тавичка, разстиламе тестото на тънък пласт и отгоре изсипваме лучената смес. Печем 30 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало