Кулинарни рецепти » Баница

 Баница

Продукти:

• 500 г брашно
• 1 яйце
• 5-6 с.л. кисело мляко
• 1 с.л. захар
• 2 с.л. топло прясно мляко
• 1 с.л. оцет
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• сол

За плънката:

• 250 г сирене
• 2 яйца
• олио за поръсване

За сиропа:

• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Смесваме брашното с разбитото яйце, захарта, киселото и прясното мляко. Прибавяме оцета, олиото, содата и малко сол и омесваме средно меко тесто. Разделяме го на малки питки, които оставяме да престоят около 20 мин.

Приготвяме плънката като смесим натрошеното сирене с разбитите яйца.

От всяка питка разточваме кора, поръсваме с олио и разстиламе от плънката. След това навиваме кората на руло и слагаме в намаслена тава. Продължаваме така, докато разточим всички топки. Поръсваме отгоре с олио и слагаме да се пече в предварително загрята умерена фурна.

След изпичане, оставяме баницата да изстине и я заливаме с млякото, в което сме разтворили захарта. Връщаме отново за няколко минути в слаба фурна, за да се затопли млякото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало