28.10.2020 година
1564339898.swf
С
осове и гарнитури » Пюрета
  3070  |   0  
Песто Сицилиана
Продукти:

• 100 г пресен босилек
• 2 домата
• 3 скилидки чесън
• 20 г листа от целина
• 10 г магданоз
• 50 мл зехтин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите, почистваме ги от семената и ги пасираме. Отделяме листата на зелените подправки и ги счукваме в хаванче заедно с чесъна, черен пипер и сол на вкус.

Прибавяме доматите и при непрекъснато бъркане сипваме на тънка струйка зехтина. Съхраняваме готовото песто в плътно затворен съд в хладилник.
06.05.2012 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020