05.12.2020 година
1564339898.swf
С
упи » Рибени супи
  2931  |   0  
Карибска рибена супа
Продукти: (за 6 порции)

• 500 г риба
• 1,6 л вода
• 4 зърна черен пипер
• 1 връзка корени за супа
• 1 дафинов лист
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. маргарин или краве масло
• 2-3 с.л. брашно
• 1 ч.ч. нарязани на кубчета картофи,
• 1 ч.ч. зелен грах
• 2 ч.ч. нарязани на кубчета моркови
• 2 ч.ч. прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме рибата, измиваме я и я нарязваме на малки парченца. Слагаме да се вари заедно с почистените и нарязани на дребно корени за супа, разрязаната на две глава лук, дафиновия лист, черния пипер и водата.

Варим 20 мин. Вадим рибата, обезкостяваме я и заедно с бульона я претриваме през цедка.

Сгорещяваме мазнината и прибавяме брашното. Пържим, докато стане златисто.

Разреждаме запръжката с пасирания бульон и бъркаме, докато получим еднородна смес. Добавяме граха, морковите и картофите и продължаваме варенето. Подправяме със сол и черен пипер.

Щом зеленчукът омекне, наливаме топлото мляко и варим супата още 5 мин.
21.03.2011 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020