Кулинарни рецепти » Киочиоли с лук, бекон и маслини

 Киочиоли с лук, бекон и маслини

Продукти: (за 6 порции)

· 450 г киочиоли
· 400 г бекон
· 4 с.л. зехтин
· 2 глави лук
· 3 скилидки чесън
· 250 мл пилешки бульон
· 75 мл бяло вино
· 150 г настърган кашкавал
· 60 г зелени маслини
· 75 г черни маслини
· магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Загряваме зехтина и запържваме бекона, който сме нарязали на тънки лентички.

В 2 с.л. от същата мазнина задушаваме на слаб огън наситнените лук и чесън, докато омекнат. Захлупване и ги оставяме още 4-5 мин на огъня. Наливаме бульона и виното и възвираме. Оставяме да къкрят 3-4 мин като бъркаме непрекъснато.

Сваряваме пастата в 4 л подсолена вода. Отцеждаме я и я изсипваме в тигана при лучената смес. Разбъркваме, подправяме със сол, магданоз, черен пипер и част от настъргания кашкавал. Добавяме бекона и двата вида наситнени маслини. Разбъркваме всичко добре, разпределяме по порциите и поръсваме с останалия кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало