Продукти:
· 350 г фетучини
· 150 г настърган пармезан
· 300 г гъста сметана
· бял пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме фетучините в 1,2 л по-силно подсолена вода. Отцеждаме и ги оставяме на топло.
В голям тиган смесваме няколко лъжици от водата, в която е вряла пастата, със сметаната и пармезана кашкавал. Бъркаме интензивно на умерен котлон до получаване на гладък сос. Добавяме фетучините, поръсваме с прясно смлян бял пипер и сервираме веднага.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...