Кулинарни рецепти » Баварски омлет

 Баварски омлет

Продукти:

• 800 г необелен пресен грах или 300 г замразен
• 4 яйца
• 150 г сметана
• 250 г домати
• 30 г масло
• 1 стрък босилек
• бял пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и ги смесваме със сметаната, прибавяме изчистения грах, посоляваме и подправяме на вкус с пипера. Измиваме босилека, отделяме листата му и ги нарязваме на ситно. Обелваме доматите и ги нарязваме на едро, като отделяме семенната част. Прибавяме ги към яйцата заедно с босилека.

Разтопяваме половината от маслото и изсипваме в него половината от сместа. Пържим омлета 5 минути в захлупен тиган, след което го оставяме на топло. С останалото масло изпържваме втория омлет. Разрязваме омлетите на половини и получените 4 порции разпределяме в чинии за сервиране.

Автор: Лиляна Балева

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало