Кулинарни рецепти » Баварски омлет

 Баварски омлет

Продукти:

• 800 г необелен пресен грах или 300 г замразен
• 4 яйца
• 150 г сметана
• 250 г домати
• 30 г масло
• 1 стрък босилек
• бял пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и ги смесваме със сметаната, прибавяме изчистения грах, посоляваме и подправяме на вкус с пипера. Измиваме босилека, отделяме листата му и ги нарязваме на ситно. Обелваме доматите и ги нарязваме на едро, като отделяме семенната част. Прибавяме ги към яйцата заедно с босилека.

Разтопяваме половината от маслото и изсипваме в него половината от сместа. Пържим омлета 5 минути в захлупен тиган, след което го оставяме на топло. С останалото масло изпържваме втория омлет. Разрязваме омлетите на половини и получените 4 порции разпределяме в чинии за сервиране.

Автор: Лиляна Балева

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало