Кулинарни рецепти » Баварски омлет

 Баварски омлет

Продукти:

• 800 г необелен пресен грах или 300 г замразен
• 4 яйца
• 150 г сметана
• 250 г домати
• 30 г масло
• 1 стрък босилек
• бял пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и ги смесваме със сметаната, прибавяме изчистения грах, посоляваме и подправяме на вкус с пипера. Измиваме босилека, отделяме листата му и ги нарязваме на ситно. Обелваме доматите и ги нарязваме на едро, като отделяме семенната част. Прибавяме ги към яйцата заедно с босилека.

Разтопяваме половината от маслото и изсипваме в него половината от сместа. Пържим омлета 5 минути в захлупен тиган, след което го оставяме на топло. С останалото масло изпържваме втория омлет. Разрязваме омлетите на половини и получените 4 порции разпределяме в чинии за сервиране.

Автор: Лиляна Балева

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало