Продукти:
• 2 яйца
• 1 с.л. захар
• 1 ч.ч. брашно
• 120 мл прясно мляко
• 1 с.л. краве масло
• 1 ч.л. стафиди
• канела
Начин на приготвяне:
Разбъркваме добре млякото, яйцата, захарта и брашното. Затопляме маслото в тиган и бавно изсипваме вътре тестото.
Когато долната част на омлета стане златистожълта, прибавяме стафидите и канелата. След това го обръщаме, разкъсваме го на парчета с помоща на две вилици и пържим, докато стане хрупкав. Сервираме го веднага, поръсен с пудра захар.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...