Продукти:
• 2 яйца
• 1 с.л. захар
• 1 ч.ч. брашно
• 120 мл прясно мляко
• 1 с.л. краве масло
• 1 ч.л. стафиди
• канела
Начин на приготвяне:
Разбъркваме добре млякото, яйцата, захарта и брашното. Затопляме маслото в тиган и бавно изсипваме вътре тестото.
Когато долната част на омлета стане златистожълта, прибавяме стафидите и канелата. След това го обръщаме, разкъсваме го на парчета с помоща на две вилици и пържим, докато стане хрупкав. Сервираме го веднага, поръсен с пудра захар.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...