Продукти:
• 2 яйца
• 1 с.л. захар
• 1 ч.ч. брашно
• 120 мл прясно мляко
• 1 с.л. краве масло
• 1 ч.л. стафиди
• канела
Начин на приготвяне:
Разбъркваме добре млякото, яйцата, захарта и брашното. Затопляме маслото в тиган и бавно изсипваме вътре тестото.
Когато долната част на омлета стане златистожълта, прибавяме стафидите и канелата. След това го обръщаме, разкъсваме го на парчета с помоща на две вилици и пържим, докато стане хрупкав. Сервираме го веднага, поръсен с пудра захар.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...