Кулинарни рецепти » Пилешки дробчета в гювечета

 Пилешки дробчета в гювечета

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг пилешки дробчета
• 4-5 глави лук
• 1-2 ч.ч. олио
• 500 г картофи
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Загряваме половината от мазнината и задушаваме в нея под капак ситно нарязания лук и пилешките дробчета, докато омекнат. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер, заливаме с виното и задушаваме още десетина минути.

В останалата мазнина изпържваме картофите. Разпределяме дробчетата в 6 гювечета, отгоре слагаме изпържените картофи, я най-отгоре нареждаме резенчета лимон. Печем десетина минути в силна фурна и поднасяме ястието топло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало