Кулинарни рецепти » Език с ремуладов сос

 Език с ремуладов сос

Продукти: (за 4-5 порции)

• 800 г език
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• 1 дафинов лист
• черен пипер, бахар, сол

За соса:

• 4 твърдо сварени жълтъка
• 5-6 с.л. зехтин или олио
• 1 с.л. краве масло
• 3 сардели от консерва
• 1-2 ч.л. горчица
• 1 главичка лук
• 1 с.л. оцет
• 2 с.л. бульон
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика и го обелваме. Щом изстине, го нарязваме на филийки.

Пасираме жълтъците. С непрекъснато бъркане наливаме зехтина. Прибавяме разбитото на пяна масло, настъргания на ситно ренде лук, горчицата, изчистените и намачкани с вилица сардели, оцета и бульона.

Правим гладък сос, който подправяме със сол и черен пипер и наръсваме с магданоз. Заливаме филийките с този сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало