Продукти: (за 4 порции)
• 800 г филе от мерлуза
• 80 г прясна сланина
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на парчета, посоляваме на вкус и прекарваме през месомелачка заедно с прясната сланина. Омесваме каймата и оставяме да престои 3-4 часа на студено.
След това прибавяме черен пипер на вкус и отново омесваме. С мокри ръце оформяме от каймата продълговати кебапчета и печем върху скарата.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...