Кулинарни рецепти » Манастирски рибен гювеч

 Манастирски рибен гювеч

Продукти:

• 1-1,5 кг риба
• 2-3 глави лук
• 4-5 чушки
• 4-5 домата
• 250 г гъби
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на порции и я запържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме я и в същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук. Последователно прибавяме и задушаваме половината ситно нарязани домати, чушките и гъбите, нарязани на ивички, и почистения и измит ориз.

Когато продуктите поомекнат, ги прехвърляме в глинен гювеч, посоляваме и наливаме топла вода. Нареждаме отгоре парчетата риба и покриваме с останалите домати, нарязани на кръгчета.

Печем ястието в умерена фурна, докато се изпари водата. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало