Кулинарни рецепти » Шаран, пълнен с кашкавал

 Шаран, пълнен с кашкавал

Продукти:

• 1,5 кг шаран
• 1 ч. ч. настърган кашкавал
• 1 к. ч. олио
• 15-20 зърна черен пипер
• 1 водна чаша бира
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме шарана и го осоляваме отвътре и отвън. Напълваме го с кашкавала, объркан със смления черен пипер и го зашиваме.

Намазваме го с мазнина и го слагаме в тавичка. Поливаме с останалата мазнина и бирата. Печем в умерена фурна, като непрекъснато го поливаме със соса от тавичката.

Сервираме шарана студен със задушени или варени картофи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало