Продукти: (за 4 порции)
• 1 сом /около 1 кг/
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. брашно
• лимонов сок
• дафинов лист, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Правим прорези в кожата на сома, докато стигнем месото. Посоляваме и поръсваме с лимонов сок и черен пипер. Овалваме го в брашно, а след това изтърсваме излишното.
Печем на фурна в тавичка с олио, към което сме добавили дафинови листа и зрънца черен пипер. След опичането на рибата, подправяме мазнината, в която се е пекла с лимонов сок и я заливаме.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...