Кулинарни рецепти » Пълнена щука

 Пълнена щука

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 щука /около 1 кг/
• 2 белтъка
• 1 к.ч. прясно мляко
• 200 г кайма от пилешко месо
• 1 глава лук
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 1 к.ч. олио
• 1-2 лимона
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме щуката я при шията, откъдето изваждаме вътрешностите. С остър нож одираме рибата, като внимаваме кожата да не се разкъса. Обираме месото от костите и го начукваме в хаванче, като сипваме към него по малко от млякото.

Прибавяме пилешката кайма, а след това – един по един белтъците. Посоляваме и поръсваме с черен пипер и индийско орехче. Получената плънка трябва да е леплива.

С мокра ръка пълним рибешката кожа, докато добие вид на щука и я слагаме в тава, в която предварително сме запържили нарязаните лук, моркови и целина. Слагаме в тавата и главата и гръбнака на рибата. Покриваме отгоре щуката с намаслена хартия и заливаме с малко рибен бульон.

Печем в умерена фурна. Поднасяме опечената риба върху подложка от хляб, обградена с лимонови резенчета и поръсена със ситно нарязан магданоз. Режем я студена.

Кипваме соса, в който се е пекла рибата, варим го 2-3 мин, посоляваме и поднасяме в сосиера.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало