Кулинарни рецепти » Пълнена щука

 Пълнена щука

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 щука /около 1 кг/
• 2 белтъка
• 1 к.ч. прясно мляко
• 200 г кайма от пилешко месо
• 1 глава лук
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 1 к.ч. олио
• 1-2 лимона
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме щуката я при шията, откъдето изваждаме вътрешностите. С остър нож одираме рибата, като внимаваме кожата да не се разкъса. Обираме месото от костите и го начукваме в хаванче, като сипваме към него по малко от млякото.

Прибавяме пилешката кайма, а след това – един по един белтъците. Посоляваме и поръсваме с черен пипер и индийско орехче. Получената плънка трябва да е леплива.

С мокра ръка пълним рибешката кожа, докато добие вид на щука и я слагаме в тава, в която предварително сме запържили нарязаните лук, моркови и целина. Слагаме в тавата и главата и гръбнака на рибата. Покриваме отгоре щуката с намаслена хартия и заливаме с малко рибен бульон.

Печем в умерена фурна. Поднасяме опечената риба върху подложка от хляб, обградена с лимонови резенчета и поръсена със ситно нарязан магданоз. Режем я студена.

Кипваме соса, в който се е пекла рибата, варим го 2-3 мин, посоляваме и поднасяме в сосиера.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало