Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г змиорка
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 3-4 домата
• черен пипер,магданоз, сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, посоляваме, поръсваме с черен пипер, овалваме в брашното и пържим парчетата от двете страни в сгорещената мазнина.
Запържваме брашното в 1 к.ч. сгорещено олио. Прибавяме обелените и ситно нарязани домати и също ги запържваме. Наливаме толкова гореща вода, че да получим умерено гъст сос, посоляваме и изсипваме в огнеупорен съд или малка тавичка.
Нареждаме изпържената риба отгоре и запичаме ястието за 20-30 мин в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...