25.08.2019 година
Я
стия с риба » Ястия на фурна
  1714  |   0  
Домати, пълнени с риба
Продукти: (за 6 порции)

• 500 г рибно филе
• 1 глава лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 яйце
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. доматен сок
• 4-5 с.л. олио
• 12 домата
• 2-3 с.л. бяло вино
• магданоз, черен пипер
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Прекарваме рибата през месомелачка и поръсваме с лимонов сок, черен пипер и сол. Оставяме да отлежи 30 мин. На доматите отрязваме капаче и ги издълбаваме с лъжичка. Наръсваме ги отвътре със сол.

Задушаваме лука, нарязан на ситно, заедно с ориза в половината от олиото. Прибавяме каймата, разбъркваме няколко пъти и оттегляме от огъня. Напълваме доматите до 3/4 от вместимостта им, нареждаме ги в намазана с масло тавичка и слагаме в гореща фурна за 6-7 минути.

Размесваме меката част от доматите, нарязана на ситно, останалото олио, виното и доматения сок, изливаме отстрани в тавичката. Печем още 10 мин.

Разпределяме с лъжичка върху доматите яйцето, разбито с прясното мляко, 1 щипка сол и нарязания магданоз. Държим във фурна, докато се спече яйчната смес.
08.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019