Кулинарни рецепти » Фрикасе – мозайка

 Фрикасе – мозайка

Продукти: (за 5 порции:)

• 600-700 г филе от риба
• 4 моркова
• 1 парче целина
• половин глава лук
• 3 с.л. олио
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 ч.ч. бяло вино
• 3 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• 1 лимон
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме лука, целината и морковите, пущаме ги цели в 3 ч.ч. кипяща вода и ги варим, докато поомекнат. Сипваме виното, слагаме дафиновия лист, поръсваме малко настъргана кора от лимона и подправяме с черен пипер и сол.

Кипваме отново и прибавяме рибата. Варим десетина минути на тих огън. После изваждаме рибата и зарзавата, прецеждаме бульона и оставяме да се охлажда.

Нарязваме поизстиналото филе на кубчета и го смесваме с 2 яйца – също нарязани на кубчета. Подправяме с черен пипер и сол и разпределяме в чиниите за сервиране.

Приготвяме светла запръжка от олиото и брашното, разреждаме с охладения бульон и подправяме с лимонов сок и сол. Кипваме на огъня и заливаме порциите с горещия бульон. Гарнираме с кръгчета лимон и резенчета от третото яйце.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало