Продукти: (за 4 порции)
• 800 г филе от риба
• 3 стръка праз
• 2 кисели ябълки
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. доматен сок
• черен пипер, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на тънки парченца, поръсваме с оцет и сол и оставяме да престоят 1 час.
Настъргваме ябълките и ги смесваме с праза, нарязан на колелца. Посоляваме и разстиламе половината от сместа на дъното на тенджерата. Нареждаме отгоре рибата и покриваме с останалата част от сместа. Наливаме олиото, захлупваме и задушаваме на умерен огън.
След 10 мин прибавяме доматения сок, намаляме огъня и задушаваме още 20 мин. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...