Продукти: (за 4 порции)
• 800 г филе от риба
• 3 стръка праз
• 2 кисели ябълки
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. доматен сок
• черен пипер, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на тънки парченца, поръсваме с оцет и сол и оставяме да престоят 1 час.
Настъргваме ябълките и ги смесваме с праза, нарязан на колелца. Посоляваме и разстиламе половината от сместа на дъното на тенджерата. Нареждаме отгоре рибата и покриваме с останалата част от сместа. Наливаме олиото, захлупваме и задушаваме на умерен огън.
След 10 мин прибавяме доматения сок, намаляме огъня и задушаваме още 20 мин. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...