25.10.2020 година
1564339898.swf
Я
стия с риба » Ястия в тенджера
  2380  |   0  
Задушена риба с домати
Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг риба
• 500 г домати
• 2-3 глави лук
• 4-5 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибата, поръсваме я с лимонов сок и посоляваме. Оставяме да престои 2-3 часа.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в по-голямата част от олиото. Прибавяме обелените и настъргани домати и продължаваме да задушаваме.

Сгорещяваме останалото олио. Наливаме 2 ч.ч. топла вода, прибавяме рибата и доматите, посоляваме н вкус и задушаваме отначало на умерен, а след това на слаб огън.
06.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020