Продукти: (за 4 порции)
• 300 г филе от бяла риба
• 300 г сварени картофи
• 2 яйца
• 30 г краве масло
• 1-2 с.л. галета,
• магданоз, лимон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме рибеното филе в подсолена вода, накъсваме го на ситно и го смесваме със сварените и пресовани картофи и ситно нарязан магданоз. Леко запържваме сместа в масло.
Отстраняваме от огъня, прибавяме сол, черен пипер и 1 яйце и омесваме добре. Приготвяме 8 крокета, овалваме ги в разбито яйце и галета и ги пържим от всички страни в сгорещено олио.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...