17.02.2020 година
1564339898.swf
Я
стия с птици » Ястия в тенджера
  1410  |   0  
Пилешки крилца с подправки
(Австралия)
Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг пилешки крилца
• 2 счукани скилидки чесън
• 1 ч. л. настърган корен джинджифил
• 1 ч. л. смлян кориандър
• 1/4 ч. л. червен пипер
• 125 г смлени пържени фъстъци
• 2 с. л. зехтин
• 1 голяма глава лук
• 1 пръчица канела
• 1/2 ч. ч. портокалов сок
• 1/2 ч. ч. пилешки бульон (кубче)
• 2 ч. л. захар
• 1 с. л. соев сос
• 1 с. л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

Измиваме крилцата в студена вода и ги подсушаваме с кърпа. Разбъркваме добре чесъна, джинджифила, канелата, червения пипер, фъстъците и зехтина.

Овалваме крилцата в тази смес и ги оставяме да престоят 1 час. След това ги слагаме в тенджера, добавяме дребно нарязания лук, кориандъра, портокаловия и лимоновия сок, бульона и захарта Захлупваме с капака и оставяме сместа да кипне.

Намаляваме огъня и варим още 15 минути без капак, докато крилцата омекнат и течността се сгъсти. Сервираме ястието с варен ориз и задушен зелен фасул.
12.06.2011 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020